Na- en bijscholing

Ik vind het geweldig om mijn kennis met je te delen

Inmiddels houd ik me alweer 11 jaar bezig met iriscopie en de fascinatie voor het vak blijft groeien! Het enthousiasme van Margret heeft bij mij ‘besmet’ met het virus wat iriscopie heet. Het vak blijft in ontwikkeling, net zoals de mens in ontwikkeling blijft. Belasting erfelijk of van buitenaf blijft veranderen en daarmee ook de processen in ons lichaam, wat er zichtbaar is in de ogen veranderd mee! Dus dit mooie vak is nooit af!

Het is dan logisch dat bij- en nascholing hierbij onmisbaar is!

De volgende bij- en nascholingen staan op dit moment gepland.

 • Depressie en Burn out:

Het aantal mensen wat kampt met depressie en burn-out klachten is groeiende. Het is daarom zeker niet vreemd dat deze mensen onze praktijken in grotere getalen weten te vinden. Dit komt mede doordat niet iedereen aan reguliere medicatie wil blijven voor de rest van zijn leven en aan de andere kant omdat ook de reguliere zorg overspoeld wordt met mensen met deze klachten. Deze nascholing is vooral gericht op de praktijk, waar moet je als therapeut op letten en waar kun je deze patiënten mee helpen. En uiteraard worden de ziektebeelden uitgebreid besproken en wat de reguliere visie hierop is. Hoe kun je jouw therapie samen laten lopen met de eventuele reguliere therapie, en hoe zorg je ervoor dat ze elkaar versterken? Hierover meer tijdens deze leerzame nascholing gegeven door Leonie Scheutjens, waarin ze zowel haar theoretische kennis als ruime praktijkervaring meeneemt! Deze nascholing is geschikt voor therapeuten met een natuurgeneeskundige HBO opleiding.

Inschrijven: zie https://www.navn.nl/bijscholingen-2/

Datum: 18-11-2021  9:30 – 16:30 uur

Locatie: WatLetJeNu te Zaltbommel

Kosten: € 120.00 inclusief syllabus

Meer info: 06-47 86 77 92 /  info@iriscopieopleidingen.nl / iriscopie@navn.nl

Minimaal aantal deelnemers: 6

 • Masterclass iriscopie: 

Deze nascholing is bedoeld voor therapeuten met een achtergrond in iriscopie en 5de jaars studenten aan de NAVN.  Alles passeert de revue weer en worden de punten op de i gezet om tot een goede proces beschrijving te komen, om het behandelplan te optimaliseren.

Inschrijven: zie https://www.navn.nl/bijscholingen-2/

Datum: 16-12-2021  9:30 – 16:30 uur

Locatie: WatLetJeNu te Zaltbommel

Kosten: € 100.00

Meer info: 06-47 86 77 92 /  info@iriscopieopleidingen.nl / iriscopie@navn.nl

Minimaal aantal deelnemers: 6

 • Complete opleiding iriscopie Start in 2022

  Deze eenjarige volledige opleiding iriscopie is een uitgebreide bijscholing uitermate geschikt voor iedere therapeut die vanuit een holistische visie zijn of haar cliënten behandeld. Daarnaast is deze cursus zeker geschikt voor therapeuten vanuit een regulier werkveld, als er een behoefte is ontstaan voor een andere visie t.a.v. behandeling van cliënten. Of voor therapeuten die graag een complete opfriscursus willen met uiteraard de moderne update van de afgelopen jaren!

  In deze eenjarige opleiding leer je alle informatie die te vinden is in de iris, zowel in de praktische vorm als de theorie. Je hebt dan alle inzichten als het gaat om wat genotypisch is en wat fenotypisch is. Uiteraard leer je het meest belangrijkste aspect, om deze factoren met elkaar te verbinden zodat het proces wat gaande is in jouw cliënt in kaart te brengen, op alle niveaus binnen de holistische denkwijze. De ogen liegen niet! Leuk artikel zie www.circe-iriscopieopleidigen.nl

  Met iriscopie heb je een diagnostisch middel in handen, wat heel waardevol is t.a.v. het opstellen van het behandelplan, maar zeker om het je behandeling te kunnen toetsen!

  Het is een opleiding waarin zowel de theorie als de praktijk ruimschoots aan de bod komt. Naast de lesdagen is het noodzakelijk om zelf aan de slag te zijn met de stof om het eigen te maken en toe te kunnen passen in jouw praktijk.

  Lesdagen zijn op donderdagen:

  De lesdagen zijn nog niet bekend.

  Start van de dag 9:30 uur en einde dag is 16:30 uur.

  Lunch mag je zelf meenemen. Als de maatregelen t.a.v. Corona het toelaten kun je eventueel ook lunch kopen in La Cantina, bij WatLetNu.

  Vooropleiding:

  Voorkeur voor therapeuten met HBO niveau, met medische basisvakken.

  Mocht je geen medische basisvakken hebben dan ben je ook welkom, dan krijg je een aanvulling op de literatuurlijst, zodat je dit zelf thuis kunt nazoeken en verdiepen.

  Docent:

  Leonie Scheutjens, natuurgeneeskundig therapeut. Eigen praktijk, 6 jaar ervaring binnen het docentschap (o.a. natuurgeneeskunde methodiek, iriscopie en MBK).

  Kosten:

  • Collegegeld € 1649,00
  • Syllabus en iriskaarten (geplastificeerd) € 70.00 (op de eerste lesdag aanwezig en kunnen dan ook betaald worden.)
  • Aanschaffen Dynolite, digitale microscoop met camera kan eventueel met studentenkorting.

  https://www.dino-lite.eu/index.php/nl/component/k2/item/861-iriscope

  De inschrijving van de opleiding kun je dan aangeven bij de bestelling van de Dynolite.

  Locatie:

  WatLetJeNu aan de Boschstraat 18 in Zaltbommel

  Parkeren / station: https://watletjenu.nl/contact/

  Mochten de lessen niet fysiek plaats kunnen vinden, dan is er de mogelijkheid om de live lessen online voort te zetten.

  Accreditatie:

  KTNO en NWP

  Mocht het nodig zijn om elders een aanvraag te plaatsen, dan kun je overleggen met Leonie of wat de mogelijkheden zijn.

  Inschrijven:

  Om alvast verzekert te zijn van een plek, mag je een mail sturen naar info@iriscopieopleidingen.nl. De definitieve inschrijving volgt later en dan ontvang je de factuur.

   

   

   

  De factuur van het collegegeld ontvang je per mail en kun je overmaken.

  De factuur van de syllabus en iriskaarten ontvang je op de eerste lesdag waarna je het bedrag kunt pinnen of contact (gepast) kunt betalen.

  Minimale deelname is 6 personen, maximale deelnemers rekening houdend met de 1.5 m afstand is 10 personen. Zonder 1.5 afstand dan 14 personen. (Hangt af van de maatregelen van de overheid.)

  Vragen?

  Neem contact op met Leonie Scheutjens.

  Mailadressen: iriscopie@navn.nl of info@iriscopieopleidingen.nl

  Telefoonnummer: 06 47 86 77 92