Leonie Scheutjens

Mijn naam is Leonie Scheutjens.

Ik heb ruim 10 jaar geleden kennis gemaakt iriscopie en ik ben direct met het virus besmet geraakt wat iriscopie heet! Margret Trompenaars was mijn docent, is ze altijd gebleven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel vereerd was en nog steeds ben, dat ze het stokje van haar levenswerk aan mij heeft overgedragen.

Ik ben jaren werkzaam geweest binnen de tandheelkunde, waar ik diverse functies heb gehad in de loop van de jaren. Het plaatsen van mensen in een protocol paste niet meer bij mij, ik zag dat er meer was rondom de patiënt dan het protocol. Gevolg was dat ik de 5 jarige HBO opleiding aan de HVnA gestart ben en met succes heb afgerond. Nog tijdens de opleiding ben ik mijn eigen praktijk gestart die uitgegroeid is tot een fulltime baan.

Een jaar na mijn afstuderen ben ik als docent begonnen en op dit moment geef ik op verschillende opleidingen les in iriscopie en medische basisvakken. Iriscopie geef ik aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde. Als docent ben ik CRKBO geaccrediteerd.

Ik vind het heel belangrijk dat een docent in het werkveld werkzaam is, in mijn optiek kun je alleen dan weten wat speelt en wat de ontwikkelingen zijn binnen het vak. De combinatie praktijk en de lessen iriscopie geven mij onwijs veel inzicht van wat de veranderingen zijn en hoe deze te interpreteren.